Trend

U jednom danu na Aerodromu „Nikola Tesla“ vraćeno 20 državljana

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije i načelnik Sektora za međunarodnu saradnju, evropske poslove i planiranje Zoran Lazarov izjavio je da je MUP ove nedelje započeo pojačanu kontrolu na graničnim prelazima, zbog sve češćih pokušaja zloupotrebe bezviznog režima koji Srbija ima sa pojedinim državama.

Lazarov je naveo da je samo u jednom danu na Aerodromu „Nikola Tesla“ vraćeno 20 državljana, koji dolaze iz Irana, Indije i Mongolije, a koji nisu ispunjavali uslove za ulazak u našu zemlju, tačnije imali su falsifikovane putne isprave.

Pojačana kontrola je uvedena nakon što je uočeno da pojedini strani državljani pokušavaju da, preko Srbije, na neregularan način otputuju u neku od država Evropske unije, najčešće Nemačku, Veliku Britaniju i Austriju, objasnio je on.

Ovim merama, Ministarstvo unutrašnjih poslova štiti i Srbiju, ali i druge evropske države, podvukao je pomoćnik ministra i naglasio da će se nastaviti sa pojačanim aktivnostima na kontroli putnika, kako bi se sprečile nove zloupotrebe bezviznog režima.

To ne znači da će bilo koji strani državljanin koji na legalan način želi da uđe u našu zemlju u tome biti sprečen, već će kontrola biti usmerena isključivo na one koji zloupotrebljavaju gostoprimstvo Srbije, zaključio je Lazarov.

Foto:Ilustracija/pixabay