U dve odvojene akcije uhapšene tri osobe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole tog ministarstva, po nalogu posebnih odeljenja za borbu protiv korupcije nadležnih tužilaštava, u dve odvojene akcije uhapsili tri osobe među kojima su dvojica policijskih službenika.

U prvoj akciji, u saradnji sa policijskim službenicima u Novom Sadu, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su policijskoj službenika Policijske stanice Vrbas I. S. (1970), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je uhapsila i njegovog sina M. S. (1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom njihove porodične kuće pronađeno je dva kilograma i 600 grama marihuane upakovane u šest paketa, tri pištolja, 150 komada municije različitog kalibra, okvire za pištolje i automatske puške, kao i 2.200 evra.

U drugoj akciji, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave u Jagodini, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapšen je policijski službenik Policijske uprave u Jagodini, D. Đ. (1974), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je on u 2017. godini u više navrata, omogućio izdavanje probnih vozačkih dozvola, kao i upis nove kategorije za vozila, osobama koje nisu imale položene vozačke ispite, odnosno nisu ispunjavale uslove propisane Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

Policija je protiv odgovornih građana, kojima su izdate ove dozvole, podnela krivične prijave u redovnom postupku.

Trojica osumnjičenih će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima u Novom Sadu i Kraljevu, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili