Turska pokrenula operaciju „Operation Olive Branch“

Turska vojska pokrenula je operaciji  „Operation Olive Branch“ u severno-zapadnom regionu Afrona u Siriji kako bi se očistile terorističke grupe kao što su PKK i njegove podružnice KCK, PID, IPG; i Daeš,saopštila je turska vojska.

Operacija je u saglasnosti sa međunarodnim pravom, rezolucijama Saveta bezbednosti U.N., naročito br. 1624 (2005), 2170 (2014) i 2178 (2014); i član 51. Povelje U.N. o pravu samoodbrane, navodi se u saopštenju, a prenose turski mediji.

Rečeno  je da se tokom planiranja i sprovođenja operacije ciljani samo teroristi i njihova skloništa, oružje, vozila i alati, a najveća pažnja se pokazuje za civile koji neće biti povređeni.

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Zorana Mihajlović u ponedeljak u Mladenovcu razgovara sa građanima

Суб јан 20 , 2018
Zоrana Mihajlоvić, pоtpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saоbraćaja i infrastrukture i Vladan Glišić, predsednik gradske оpštine Mladenоvac, razgоvraće sa građanima Mladenоvca u pоnedeljak, 22. januara, оd 11,30 dо 14,00 sati, u prоstоrijama оpštine Mladenоvac, Janka Кatića br. 6. Predstavnici Vlade Republike Srbije i gradske оpštine Mladenоvac, razgоvaraće sa […]