Trampova administracija uvela sankcije Rusima zbog mešanja u izbore 2016. godine

Trumpova administracija je u četvrtak sankcionisala 19 ruskih pojedinaca i pet ruskih entiteta zbog navodnog mešanja u izbore 2016. i angažovanje u sajber-napadima,prenose Američki mediji a pozivajući se na sopštenje Odeljenje za trezor SAD.

Saopštenje je objavilo Odeljenje za trezor SAD i obuhvata 13 Rusa koji su nedavno bili optuženi od strane specijalnog branioca Roberta Muellera.

„Ove ciljne sankcije su dio širih napora za rešavanje trenutnih štetnih napada koji proizilaze iz Rusije“, rekao je ministar finansija Steven Mnuchin u saopštenju.

Sankcije podrazumijevaju da sva imovina ovih lica i subjekata koji podležu jurisdikciji SAD-a su blokirana. Američkim građanim je takođe zabranjeno obavljati transakcije sa njima,prenose mediji.

13 Ruskih državljana koji se nalaze na toj listi su: Yevgeniy Viktorovich Prigozhin; Mikhail Ivanovich Bystrov; Mikhail Leonidovich Burchik; Aleksandra Yuryevna Krylova; Anna Vladislavovna Bogacheva; Sergey Pavlovich Polozov; Maria Anatolyrvna Bovda; Robert Sergetevich Bovda; Dzheykhun Nasimi Ogly; Vadim Vladimirovich Podkopaev; Gleb Igorevich Vasilchenko; Irina Viktorovna Kaverzina and Vladimir Venkov.

Izvor: CNN,FOX,Washingron post,New York Times

Foto:pixabay

Ako ste propustili