Tokom vikenda besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada

JKP „Gradska čistoća”, pored tradicionalne akcije besplatnog odnošenja kabastog otpada svakog prvog vikenda u mesecu, nudi i uslugu odnošenja elektronskog otpada. To znači da sada, uz nepotrebni kabasti otpad, Beograđani imaju mogućnost da besplatno odlože i elektronski otpad u koji spadaju stari televizori, računari, frižideri, šporeti, kuhinjski i ostali kućni aparati.

Sugrađani mogu da ostave nepotrebni kabasti i elektronski otpad tokom vikenda, 6. i 7. avgusta, pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe „Čistoće” u potpunosti besplatno ukloniti.

Oni koji raspolažu većim količinama otpada treba da se jave „Gradskoj čistoći” na besplatan broj telefona 0800-000-807, kako bi obavestili ekipe preduzeća o količini otpada i lokaciji na kojoj će ga ostaviti.

JKP „Gradska čistoća” apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu, kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda.

Pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim i po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati, saopštili su iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća”.

Podsećamo sugrađane da građevinski otpad, poput šuta, ne spada u kabasti otpad. Odnošenje šuta i ostalog građevinskog otpada je usluga koja se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga „Čistoće”. Za sva fizička lica su obezbeđeni besplatni džakovi za odlaganje šuta koje građani mogu preuzeti na pogonu „Gradske čistoće” u opštini u kojoj žive.

Sve informacije o cenama i uslugama „Gradske čistoće” dostupne su i na sajtu www.gradskacistoca.rs.

Ako ste propustili