Timskim rad Zorane Mihajlović i Tomislava Nikolića

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas sa bivšim predsednikom Srbije i predsednikom Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislavom Nikolićem.

Mihajlović, koja je i član Nacionalnog saveta, razgovarala je sa Nikolićem o svim infrastrukturnim projektima koje Srbija sprovodi u saradnji sa kineskim i ruskim kompanijama.

Nikolić je istakao da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ima najviše poslova sa Kinom i Rusijom, i dodao da mu je želja da timskim radom sa Nacionalnom savetom ovih poslova bude još više.

On je takođe ponudio da svoje dobre kontakte u Kini i Ruskoj Federaciji stavi u službu obezbeđivanja novih poslova.

Mihajlović je obavestila Nikolića o tome da je Srbija izabrana za centar za infrastrukturu svih projekata koji se sprovode između Kine i 16 zemlja centralne i istočne Evrope u okviru globalnog projekta „Jedan pojas, jedan put“.

Ona je zatražila i dobila podršku Nikolića u vezi sa organizacijom Samita ministara saobraćaja i infrastrukture Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji bi do kraja godine trebalo da bude održan u Beogradu.

Nikolić je tokom razgovora rekao da nije odustao od ideje izgradnje kanala Morava–Vardar do grčke luke Solun, i da ima podršku Kine za ovaj projekat, ukoliko se s njim saglase Makedonija i Grčka, dodavši da će na tome raditi sa zvaničnicima u Skoplju i Atini.

Nikolić je istakao da će vrlo brzo Zorani Mihajlović i Vladi Srbije dostaviti novu studiju izvodljivosti ovog projekta.

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili