Tajni dokumet CIA kaže da je Hitler bio živ 1950-ih godina u Argentini

Otkriveni Tajni dokument Centralne obaveštajne agencije (CIA) pokazuje je da je diktator nacističke Nemačke bio živ u Južnoj Americi 1955. godine, deceniju nakon,navodnog,samoubistva Firera.

Tajni dokument poslat šefu CIA Zapadne hemisferne divizije (VHD) 1955. godine otkriva da je primio dokument u kome se opisuje stanje Adolfa Hitlera.

„CIMELODI-3 je 29. septembra 1955. stupio u kontakt sa poverljivim prijateljem koji je služio pod njegovom komandom u Evropi i trenutno živi u Marakaibu, a CIMELODI-3 je preferirao da ne otkrije identitet njegovog prijatelja, a prijatelj CIMELODI-a je rekao da tokom poslednjeg dela septembra 1955. godine, Filip CITROEN, bivši nemački SS oficir, izjavio mu je mu poverljivo da je Adolf HITLER još uvek živ, „piše u dokumentu.

„CITROEN je tvrdio da je kontaktirao sa HITLEROM oko jednom mesečno u Kolumbiji na svom putu iz Marakeiboa“, dodaje.

„CITROEN je prijatelju CIMELODI-a rekao da je snimo sliku sa HITLER-om pre ne tako davno, ali nije pokazao fotografiju“, piše u dokumentu.

Ipak, kasnije u dokumentu, šef CIA kaže: „28. septembra 1955, prijatelj CIMELODI-3 je prikriveno dobio fotografiju koju je citirala CITROEN. 29. septembra 1955. fotografija je prikazana CIMELODI-3 u svrhu dobijanja njegove reakcije na moguća verodostojnost ove fantastične priče „, a veoma zrnasta slika dodata je na poslednju stranicu nekada“ tajnog „dokumenta.

„Takođe je izjavio da je HITLER napustio Kolumbiju za Argentinu oko januara 1955. godine. CITROEN je komentarisao da, pošto je prošlo deset godina od kraja Drugog svjetskog rata, saveznici više nisu mogli krivično goniti HITLER-a kao ratnog zločinca“.

Ako ste propustili