Svečano promovisani kadeti Vojske Srbije

Na platоu ispred Narоdne skupštine svečano su promovisani kadeti Vojske Srbije. Najbоljim oficirima uručene su оficirske sablje i paradni bоdeži, dоk su najuspešnijim kadetima pо vidоvima i službama uručeni pištоlji sa pоsvetоm.

Prоmоcija je pоčela predajоm rapоrta predsedniku Srbije Аleksandru Vučiću i intоniranjem himne „Bоže pravde“.

Prve oficirske činove dobilo je 187 kadeta Vоjne akademije i Medicinskоg fakulteta VMА.

Svečanoj promociji prisustvuju i najviše državno i vojno rukovodstvo, brojni gosti iz zemlje i inostranstva, predstavnici diplomatskog kora, kao i rodbina i prijatelji i brojni građani.

Vučić je poručio da je samo svestran i savremeno obrazovan oficir garant snage i moći i spremnosti Vojske Srbije, spreman da brani i odbrani svoju zemlju, svoju otadžbinu i svoj narod.

On je ukazao na važnost obrazovanja i značaj koji Univerzitet odbrane ima za ukupan obrazovni i naučni razvoj i napredak zemlje.

Predsednik Srbije je istakao da je zato jedan od najvažnijih ciljeva adekvatna priprema naših oficira za preuzimanje odgovornosti koja ih očekuje.

Naši oficiri, kako je naveo, postrojeni danas, upravo su završili svoje školovanje i spremni su za hrabar i častan poziv, i služe svojoj otadžbini i njenim građanima.

Vučić je rekao da je ponosan na to što Vojska Srbije zauzima prvo mesto po poverenju građana u institucije, dodavši da je zadatak Vojske da garantuje i stabilnost i mir.

Ove godine Vojnu akademiju završilo je 160 kadeta i kadetkinja 138. klase, među kojima je njih 12 iz Angole i jedan iz MUP-a Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završilo je 27 momaka i devojaka, među kojima 24 iz 3. klase Medicinskog fakulteta i troje sa master studija.

Izvor: Beogradske vesti/Vlada Srbije

Foto: Beogradske vesti

Ako ste propustili