Suzbijanje odraslih formi komaraca 27.05.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” su saopštili da Sektor ekologije i unapređenja životne sredine nastavlja sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

U petak, 27. maja, od 18 do 24 časa tretiraće se akcijama sa zemlje i vode lokaliteti: Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, jezero Veliko blato, Ovčanski sebeš, Reva, Dunavac, Besni fok, Vrbovsko, Preliv, Široka greda Padinska skela, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, Dunavski nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev dunavac, put ka Staroj Borči, Obrenovac – Zabran, Kotež, Borča, Popova bara, Ovča, Padinska skela, Mali Zbeg, Braća Marić, Grga Andrijanović i Partizanski blok.

Preparat koji se koristi za termalno zamagljivanje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ako ste propustili