Suzbijanje komaraca 22.07. u večernjim časovima

JKP „Gradska čistoća”, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine sprovešće u četvrtak, 22. jula, mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 19.30 do 24 sata i obuhvatiće sledeće lokacije na teritoriji grada Beograda: Ranžirnu stanicu, Lipovičku šumu, groblje Orlovaču, Miljakovačku šumu, Miljakovačke izvore, Sunčani breg, Adu Ciganliju, Makiš, Grocku uz Dunav, Brestovik, Gročansku Adu, Grocku 1, Grocku 2, Petlovo brdo, Vidikovac, Cerak, Cerak vinograde, Banovo brdo, Čukaričku padinu, Staro sajmište, Park prijateljstva, Ušće, deo oko Palate Srbije, kej od hotela „Jugoslavija” ka restoranu „Šaran”, Miljakovac 3, Kijevo, Skojevsko, Repište, Julino brdo, Rupčine i Bele vode.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine. Tretman će se sprovesti ako vremenske prilike to dozvole. Ukoliko se lokalni hidrometeorološki uslovi promene, odnosno vremenske prilike ne budu povoljne za sprovođenje hemijskog tretmana suzbijanja odraslih formi komaraca, akcija se odlaže za naredni dan.

Koristiće se preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje.

„Molimo građane da nam omoguće nesmetani rad, a molimo takođe i pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana”, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća”.

Ako ste propustili