Sutra u Beograd sleće prvi avion kompanije „Iran er“ nakon 27.godina

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorom Irana u Srbiji Hoseinom Mola Abdolahijem, koji ga je obavestio da će sutra, nakon skoro 27 godina, doputovati prvi avion kompanije „Iran er“, na direktnoj liniji između Teherana i Beograda.

Ambasador Hosein Mola Abdolahi je dodao da će avioni kompanije „Iran er“ na relaciji Teheran – Beograd – Teheran saobraćati dva puta nedeljno, kao i da su karte na tim letovima rasprodate sve do kraja leta ove godine.

Počevši od 19. marta, između Teherana i Beograda biće realizovani i čarter letovi privatne iranske aviokompanije „Kešm er“, za čija su prva četiri leta takođe rasprodate sve karte.

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima između dve zemlje i tom prilikom su dogovorili mere kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba.

Iranska granična služba će obavljati pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takođe će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija.

Ambasador Abdolahi ukazao je i da je otvorena nova stranica u odnosima između Irana i Srbije i da zbog toga sve veći broj Iranaca prepoznaje našu zemlju kao novu turističku destinaciju,saopštavaju iz Ministarstva trgovine.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili