Strateški dogovor sa malinarima i hladnjačarima

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović najavio je danas u Ivanjici tokom razgovora sa proizvođačima maline da će narednih dana u Beogradu okupiti sve malinare i hladnjačare kako bi postigli strateški dogovor za ovu i naredne godine.

Nedimović je u razgovoru sa više od pet stotina poljoprivrednih proizvođača iz ivanjičkog kraja rekao da će Ministarstvo narednih dana svim teritorijalnim proizvođačima uputiti poziv da dođu u Beograd na zajednički sastanak sa predstavnicima ministarstava privrede, trgovine i poljoprivrede, koja će biti nosilac ovog posla.

Cilj tog sastanka, kako je istakao, jeste da se u saradnji sa otkupljivačima, odnosno hladnjačarima, pokuša da se napravi strateški plan kako za ovu, tako i za naredne godine.

On je dodao da će Ministarstvo poljoprivrede, zajedno sa ministarstvima trgovine, turizma i telekomunikacija i privrede, napraviti radnu grupu koja će raditi u narednih nekoliko meseci kako bi bio postignut dogovor, s obzirom na to da je malina strateški poljoprivredni proizvod i brend naše zemlje.

Nedimović je naglasio da je cilj stvaranje zajedničke strategije, uz napomenu da je, kada je reč o oblasti stočarstva, pravilnikom ograničen gornji limit za davanje subvencija, kako bi se zaštitili mali i srednji proizvođači.

Izvor:Vlada Srbije

Ako ste propustili