Štrajk upоzоrеnja u Narоdnоm pоzоrištu zakazan jе za danas

Drama Narodnog pozorišta, koje ove godine slavi 150.godina, i dalje traje. Dramski sindikat Narodnog pozorišta u Beogradu SINGLUS na Fejsbuk stranici „Nije umetnički ćutati“ ,01.11.2018.godine,objavio je saopštenje u kome se traži ostavka upravnika Narodnog pozorišta Dejana Savića.

U saopštenju se navelo:

„Dana 01.11.2018. godine, dramski sindikat SINGLUS odazvao se na poziv Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na sastanku predstavnici dramskog sindikata SINGLUS su predsedniku Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandru Gatalici izneli svoj stav da su nesavestan rad, brojni propusti u poslovanju Upravnika, urušavanje ugleda Narodnog pozorišta, kao i Upravnikovi skandalozni i neistiniti istupi u medijima proizveli ogromno nezadovoljstvo među članovima sindikata i ostalim zaposlenima Narodnog pozorišta.

Istom prilikom predstavnici dramskog sindikata SINGLUS su predsedniku Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Beogradu Aleksandru Gatalici dostavili jedini mogući predlog za rešavanje sporne situacije, u vidu ostavke Upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu, Dejana Savića. Ujedno je traženo od Upravnog odbora da se dostave odgovori na sva pitanja postavljena dopisom SINGLUS-a od 30.10.2018. godine.

Određen je krajnji rok za davanje ostavke Dejana Savića, a to je 06.11.2018. godine najkasnije do 22 časa. Ukoliko do napred označenog datuma i časa gore pomenuti Upravnik ne bude podneo ostavku i ukoliko na postavljena pitanja ne budu dostavljeni odgovori SINGLUS će preduzeti sve zakonom propisane mere, uključujući i Štrajk.

Nadamo se da će Upravnik prepoznati ozbiljnost situacije, podneti ostavku, i na taj način omogućiti nesmetan rad Narodnog pozorišta u Beogradu u jubilarnoj 150-oj sezoni najznačajnije kulturne institucije u Republici Srbiji.

Nakon uručenog zahteva za OSTAVКU Upravnika Dejana Savića, članovi predsedništva sindikata SINGLUS, zajedno sa svojim pravnim zastupnicima su bili primorani da izađu i napuste prostoriju zbog necivilizovanog ponašanja i vikanja, dozivanja obezbeđenja od strane jedne prisutne osobe, članice Umetničkog saveta.“

Upravnik Dejan Savić je rekao danas za medije da neće podneti ostavku.

Štrajk upоzоrеnja u Narоdnоm pоzоrištu zakazan jе za sutra u 19.45 i trajaćе 60 minuta u fоajеu scеnе „Raša Plaоvić“.

Foto:Beogradske vesti/Ilustracija

Ako ste propustili