Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u ovom mestu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je cilj Ministarstva da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom, što će doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta.

Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u ovom mestu, a koji će, kako je ocenio, omogućiti da bezbednost građana u ovoj opštini bude još veća.

Postavljanje panik tastera omogućiće brzu i pravovremenu komunikaciju građana i policije, a uz pomoć kamera visoke rezolucije policijaci će u svako doba dana i noći moći da uoče tablice vozila, lica koja mogu biti pod potragom, ali i svaku drugu pojavu koja može ugrožavati javni red i mir, rekao je on.

Ministarstvo će, kako je istakao, nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika, kako bi oni u obavljanju svog posla bili efikasniji u zaštiti zajednice, ali i sopstvenog života.

Izrazivši zahvalnost opštini Obrenovac na pomoći u izgradnji video nadzora, on je ocenio da je ta saradnja dobar primer kako lokalna samouprava, policija i građani dobro funkcionišu.

Ministarstvo unurašnjih poslova nastaviće sa daljim opremanjem policijskih službenika, a zajedno sa Republikom, drugim ministarstvima, Gradom Beogradom, lokalnim samoupravama, kroz sistem „Siguran grad“, nastojaće da svako mesto u Srbiji tehnički opremi kako bi policija bila još čvršći oslonac bezbednosti svih građana, zaključio je Stefanović,a saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili