Stanica Topčider od sutra prestaje sa radom

Železnička stanica Topčider, koja je od jula 2018. godine, kada je zatvorena Glavna železnička stanica na Savskom trgu, preuzela saobraćaj međunarodnih vozova i deo vozova na unutrašnjim relacijama, od 1. oktobra zvanično prestaje sa radom, saopštili su iz Železnica Srbije.

Kako je saopštila železnička kompanija „Srbija Voz“, polasci i dolasci vozova za prevoz putnika u međunarodnom i unutrašnjem saobraćaju iz stanice Topčider, izmeštaju se u stanicu Beograd Centar, u Prokopu.

Međunarodni večernji voz za Crnu Goru, koji saobraća na relaciji Topčider – Bar – Topčider, od petka 1. oktobra polaziće iz stanice Beograd Centar u 21.10 časova. Večernji voz, koji iz Bara polazi u 19.00 časova, u stanicu Beograd Centar dolaziće u 6.15 časova. U sastavu međunarodnog voza „Lovćen“, od 30.septembra neće saobraćati kola za prevoz praćenih automobila, navodi se u saopštenju kompanije „Srbija Voz“.

Vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja na relaciji Niš – Topčider – Niš, saobraćaće, takođe, do i od stanice Beograd Centar. Voz, koji iz Niša polazi u 3.10 časova, dolaziće u stanicu Beograd Centar u 8.22 časova, dok je polazak voza iz Beograd Centra za Niš, po redu vožnje, planiran u 15.12 časova.

Foto:Ilustracija/A.M

Ako ste propustili