Sredstvima od oportuniteta nabavljen novi klavir za Kolarac

Alex

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Nela Kuburović prisustvovala je juče u Zadužbini Ilije M. Kolarca svečanosti povodom kupovine novog koncertnog klavira, za šta je najveći deo novca obezbedilo Ministarstvo pravde.

Projekat nabavke novog klavira jedan je od 98 projekata koji su ove godine dobili sredstva na konkursu Ministarstva pravde za dodelu sredstava po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), pri čemu je Zadužbina Ilije M. Kolarca za taj projekat dobila 16 miliona dinara.

Ministarstvo pravde je 20. marta 2017. godine raspisalo drugi javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, a na njemu je raspodeljivano 351.509.000 dinara.

Direktor Zadužbine Jasna Dimitrijević izrazila je zahvalnost Ministarstvu pravde i ostalim donatorima na tome što su toj instituciji pomogli u ostvarenju velike vizije.

Kupovina novog koncertnog klavira je poruka svim našim prijateljima da ne treba da odustaju od svojih ciljeva, rekla je Dimitrijević i dodala da je novi klavir imao premijeru pred beogradskom publikom na koncertu pijaniste Ive Pogorelića pre nekoliko dana.

U znak zahvalnosti, ministru pravde Neli Kuburović i ostalim donatorima uručene su simbolične zahvalnice u vidu dirki klavira.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:Ilustracija/pixabay

Next Post

Severnokorejski vojnik koji je prebegao u Južnu Koreju ima antraks u sebi

Tragovi antraksovih antitela otkriveni su u sistemu severnokorejskog vojnika koji je prebegao u Južnu Koreju, objavila je lokalna južnokorejska televizija u utorak. Vojnik koji je prebegao je rekao da su bili izloženi ili vakcinisani za antraks, javljaju UPI, citirajući Kanal A. „Antitela antraksa pronađena su u severnokorejskom vojniku koji je […]