Srbija u pravih 10 meseci ove godine imala neto priliv direktnih stranih investicija od gotovo dve milijarde evra

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom usvajanja osme i finalne revizije aranžmana iz predostrožnosti Srbije sa MMF-om u Bordu direktora te finansijske institucije, da je Srbija pokazala da je stabilan i ozbiljan partner u najtežim okolnostima.

Brnabić je podsetila na to da je Bord direktora MMF-a sinoć doneo takvu odluku, čime je uspešno okončan pomenuti aranžman, i dodala da će to zvanično biti obeleženo u februaru, kada se i završava aranžman i kada će Misija MMF-a doći u našu zemlju.

To je sve deo šire slike i politike koja počinje da daje konkretne rezultate, a koju ćemo nastaviti i u 2018. godini, poručila je predsednica Vlade.

Ona je ukazala na to da je Srbija u pravih 10 meseci ove godine imala neto priliv direktnih stranih investicija od gotovo dve milijarde evra, što je za 26,4 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Upravo smo dobili izveštaj od NBS da je neto priliv direktnih stranih investicija u prvih 10 meseci 1,994 milijarde, rekla je Brnabić, dodavši da se pregovara i sa oko 50 kredibilnih stranih investitora zainteresovanih za Srbiju.

Nadam se da ćemo jedan deo tih ugovora potpisati već u prvom kvartalu 2018. godine, što je potencijal za otvaranje 27.000 novih radnih mesta, naglasila je premijerka,a saopštavaju iz Vlade Srbije.

Ako ste propustili