Srbija spremna za nastavak dijaloga sa Prištinom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o istrazi ubistva Olivera Ivanovića.

Đurić je tom prilikom rekao da je zadovoljan time što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Srbija želi da dijalog bude nastavljen, poručio je on, dodavši da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog.

Obavestili smo Brisel o tome da smo spremni za nastavak dijaloga, rekao je Đurić i naveo da će Srbija nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosmetu, i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.

Na sastanku je bilo reči i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu i Metohiji, kao i o nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Foto:arhiva/ Vlada Srbije

Ako ste propustili