Srbija saoseća sa žrtvama terorističkog napada u Barseloni

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je telegram saučešća ministru spoljnih poslova i saradnje Kraljevine Španije Alfonsu Dastisu, povodom terorističkog napada u Barseloni.

„Duboko potresen i šokiran gnusnim terorističkim napadom na nedužne civile u Barseloni upućujem Vam u ime Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije i u svoje ime izraze najiskrenijeg saučešća.

U trenutku kada je ceo svet ujedinjen u bolu zbog izgubljenih života moramo ostati ujedinjeni i u borbi protiv zla terorizma.

Ne smemo dozvoliti da oni koji ne biraju sredstva da ostvare svoje ciljeve ugroze sve vrednosti na kojima počiva današnja civilizacija i bolji svet kojem težimo.

Srbija će, kao i do sada, uvek stajati u odbranu tih vrednosti i davati svoj maksimalni doprinos zajedničkoj borbi da se iskoreni ova pošast.

Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete moje saosećanje u njihovom bolu, a povređenima želje za brz oporavak“, navodi se u telegramu saučešća Dačića.

Ako ste propustili