Srbija prvi put ide u korak sa Evropom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, na osnovu izlaganja visokih zvanica na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, da Srbija prvi put ide u korak sa Evropom i najnaprednijim zemljama EU kada je reč o prioritetima.

Brnabić je ukazala na to da je nemačka kancelarka Angela Merkel najveći deo svog obraćanja posvetila značaju digitalizacije, kako za Nemačku, tako i za Evropu.

Bilo je zadovoljstvo da čujemo njihove planove i tako potvrdimo da su prioriteti Srbije u stvari prioriteti i Nemačke i cele Evrope, istakla je premijerka.

Ona je rekla da joj je bilo posebno zadovoljstvo da čuje pohvale na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ukazujući na to da je italijanski premijer Paolo Đentiloni rekao da mu je drago da među učesnicima vidi i svog prijatelja Vučića, te posebno naglasio značaj Srbije u konstruktivnom rešavanju migrantske krize.

Odlično je videti da su učesnici u prvim obraćanjima prepoznali značaj Srbije u konstruktivnom rešavanju migrantske krize, kao i da smo u obraćanju kancelarke Merkel videli da smo na pravom putu sa digitalizacijom. To je nova paradigma ekonomskog razvoja, poručila je Brnabić.

Ona je navela da srpska delegacija ima puno bilateralnih političkih i privrednih sastanaka, i prenela da je zajedno sa predsednikom Vučićem danas u Kongresnoj dvorani saslušala govore nemačke kancelarke Merkel, italijanskog premijera Đentilonija, kao i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Premijerka je najavila da će imati zajednički sastanak sa Martinom Larkenom iz Svetskog ekonomskog foruma, a da će sutra predsednik imati više političkih sastanaka, dok će ona razgovarati sa privrednicima i kompanijama koje su investirale, ili žele da ulažu u Srbiju.

To je za mene posebno važno jer je i predsednik, kao moj prethodnik, upravo u Davosu razgovarao sa nekim investitorima koji su dve ili tri godine kasnije došli da ulažu u Srbiju, istakla je ona i podsetila na to da je jedan od takvih investitora i „Kromberg Šubert“.

To je velka šansa za nas da predstavimo Srbiju, da dođu investitori i da, nakon Davosa, preko ostvarenih kontakata, dovedemo ulagače u Srbiju, zaključila je Brnabić,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili