Srbija počasni gost na Sajmu knjiga

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu od 24. do 28. avgusta, na kojem je naša zemlja ove godine počasni gost.

Vukosavljević je, u ime svih zemalja počasnih gostiju, pozdravio člana Politbiroa CK KP Kine nadležnog za kulturu Liu Junšana.

Vukosavljević i Junšan su tokom susreta izrazili zadovoljstvo daljim unapređenjem strateškog partnerstva i saradnje Srbije i Kine, posebno u oblasti kulture, čemu je značajan doprinos dala istorijska poseta predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji.

Tokom zajedničkog obilaska štanda Republike Srbije na Sajmu knjiga obostrano je potvrđen značaj i podsticajna uloga koju naša zemlja ima u formatu saradnje 16+1.

Nakon susreta sa Liu Junšanom, Vukosavljević se sastao i sa zamenikom ministra za štampu i izdavaštvo Kine Jen Sjaodongom.

Vukosavljević je imao posebnu čast da se među predstavnicima 15 država na sajamskoj manifestaciji u Pekingu prvi obrati domaćinima i novinarima na svečanom otvaranju paviljona počasnih gostiju, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor/foto: Vlada Srbije

 

Ako ste propustili