Srbija odgovoran i pouzdan partner u regionu Zapadnog Balkana

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom za pravdu i evropska pitanja nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Gidom Volfom o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i o privrednoj, kulturnoj i naučnoj saradnji.

Premijerka Brnabić je čestitala nemačkoj delegaciji na formiranju nove savezne vlade, kao i na četvrtom mandatu kancelarke SR Nemačke Angele Merkel, izrazivši uverenje da će se nastaviti uspešna saradnja dveju zemalja.

Premijerka je naglasila da Srbija ulaže veliki napor da bude odgovoran i pouzdan partner u regionu Zapadnog Balkana, svesna da su duboke reforme neophodne, ali da je rezultat uređena država, koja ima efikasnu državnu upravu, odgovorno sudstvo, kao i konkurentnu privredu koja će zadržati mlade stručnjake u zemlji.

Volf je napomenuo da podržava sve napore Srbije u sprovođenju reformi, i dodao da je veoma zadovoljan privrednom saradnjom Nemačke i Srbije.

On je istakao da u nemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Virtemberg postoje veliki potencijali za još uspešniju ekonomsku saradnju, i ponudio mogućnost da se putem razmene stručnjaka otvore perspektive u sektorima informacionih tehnologija, kulture i turizma.

Ministar za pravdu i evropska pitanja nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg uputio je poziv premijerki Brnabić da poseti ovu nemačku pokrajinu i da se lično uveri u domete digitalizacije koji se tamo već primenjuju.

Izvor: Vlada Srbije

Foto:arhiva/Vlada Srbije

Ako ste propustili