Srbija neće prihvatiti jednostrane akte Katalonije

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je danas, u razgovoru sa ambasadorom Španije u Srbiji Miguelom Fuertesom, da naša zemlja stoji čvrsto uz Španiju i pruža joj bezrezervnu podršku kada je reč o odbrani i zaštiti njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Dačić je naglasio da je Srbija pruža podršku Španiji i u odbrani i zaštiti njenog ustavnog poretka i poštovanja demokratski donetog Ustava Španije.

On je iskazao zahvalnost Španiji što je nebrojeno puta dokazala da je pravi i iskreni prijatelj i da nepokolebljivo stoji uz nas u pitanjima koja su od strateškog značaja za Srbiju.

Srbija neće prihvatiti bilo kakve jednostrane akte Katalonije. Jedini ispravni put jeste u dijalogu, poručio je prvi potpredsednik Vlade.

Fuertes je iskazao zahvalnost Dačiću što je, u duhu prijateljskih odnosa dveju zemalja, još jednom potvrdio nedvosmislenu podršku Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Španije, što je stav koji veoma cene.

On je takođe izrazio zahvalnost na stavu Srbije i posebno porukama podrške koje su uputili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili