Srbija najoštrije osuđuje teroristički napad na džamiju u Sinaju

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća ministru inostranih poslova Egipta Samehu Hasanu Šukriju povodom terorističkog napada na džamiju na severu Sinajskog poluostrva, u kojem je život izgubilo više od dvesta ljudi.

„Sa velikom tugom i nevericom primili smo vest o terorističkom napadu u Vašoj zemlji.

Dozvolite mi da Vam u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje lično ime prenesem izraze najiskrenijeg saučešća zbog gubitka nevinih života.

Teško je naći reči utehe za ljude koji su izgubili svoje najmilije. Molim Vas da porodicama i prijateljima poginulih, kao i građanima Egipta, prenesete iskreno saosećanje građana Srbije, a povređenima želje za brz oporavak.

Koristim ovu priliku da izrazim najoštriju osudu ovih i svih drugih terorističkih akata čiji je je jedini cilj ubijanje ljudi, pokušaj izazivanja haosa i atak na civilizacijske vrednosti savremenog sveta, ali i na pravo svakog čoveka da slobodan od straha živi i stvara.

Srbija je bezrezervno odlučna i spremna da na svaki mogući način, u saradnji sa Vama i svima onima koji, kao i mi, osuđuju ovakve varvarske akte, pruži svoj maksimalni doprinos iskorenjivanju ovog najvećeg zla današnjice“, navodi se u telegramu saučešća Dačića.

Ako ste propustili