Srbija na 30. međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi

Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije saopštilo je da će naša zemlja, u organizaciji ovog ministarstva, učestvovati na 30. međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, koji će biti održan od 6. do 10. septembra.

Na štandu Srbije biće izložene knjige srpskih pisaca prevedene na ruski jezik, izbor iz savremene književne i teorijske produkcije, novi tomovi sabranih dela srpskih klasika i monografska literatura.

Deo programa tog sajma su i paneli povodom dva jubileja, i to 250 godina od rođenja Filipa Višnjića i 125 godina od rođenja Ive Andrića.

O odnosu pesničke tradicije i savremene poezije u srpskoj književnosti i o lirskom u delu Ive Andrića govoriće profesor Filološkog fakulteta i upravnik Univerzitetske biblioteke u Beogradu Aleksandar Jerkov i pesnik Dragan Jovanović Danilov.

Takođe, biće organizovan i razgovor sa ruskim izdavačima koji objavljuju dela autora iz Srbije.

Za Sajam knjiga u Moskvi pripremljeni su katalog “Srbija čita/Čitaj Srbiju“, u kojem se za prevođenje preporučuju knjige svih žanrova koje su u poslednje dve godine dobile najuglednije nagrade, elektronski adresar izdavača, promotivni video i programska brošura „Dijalozi“.

Programsko predstavljanje srpske književnosti i izdavaštva povereno je Biblioteci grada Beograda, a tehnička realizacija Privrednoj komori Srbije, navodi se u saopštenju.

Foto:Ilustracija

Next Post

Isplata septembarskih stipendija za izuzetno nadarene učenike i studente

Уто сеп 5 , 2017
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je da sutra počinje isplata stipendija izuzetno nadarenim učenicima i studentima za septembar (dvanaesta rata), za školsku 2016/2017. godinu. Mesečni iznos stipendije za izuzetno nadarene učenike iznosi 7.500 dinara, za izuzetno nadarene studente osnovnih akademskih i master studija 12.000 dinara, […]