Srbi sa protesta u Mitrovici zatražili slobodu kretanja

Sa protestnog skupa Srba koji je danas održan u severnom delu Kosovske Mitrovice poručeno je da zvanični Beograd neće dozvoliti nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji i zatraženo poštovanje prava na slobodu kretanja.

Protest je održan u centru grada ispred spomenika Knezu Lazaru, a prisustvovali su mu građani sa severa Kosova, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, predstavnici opština sa srpskom većinom na Kosovu, studenti, predstavnici Srba u kosovskim institucijama i drugi.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da je država Srbija u potpunosti uz Srbe sa Kosmeta i da brani njihovo pravo da se slobodno kreću, a na taj način brani i slobodnu Srbiju.

Ono što poručujemo Prištini i onima koji je podržavaju jeste ono što je premijer Aleksandar Vučić poručio sinoć: 17. mart 2004. godine više nikada neće moći da se ponovi. Time što pokušava da zaustavi slobodu kretanja, Priština neće moći od srpskih sredina da pravi geta gde bi im odgovarali vozovi koji idu u jednom pravcu, poručio je Petković.

Protest je protekao mirno, bez incidenata.

Izvor: Vlada Srbije

Ako ste propustili