Sprovedena istraga u vezi sa slučajem Miroslave Milenović

U dnevnom listu „Blic“, Miroslava Milenović, doskorašnja članica Saveta za borbu protiv korupcije iznela je niz neistina, a koje se odnose na rad i postupanje policijskih službenika u slučaju istrage koja se tiče ugrožavanja njene bezbednosti.

Istina je da su pripadnici MUP-a u temeljnoj i intenzivnoj istrazi preduzeli sve kako bi identifikovali izvršioca navedenog krivičnog dela.

Naime, Milenovićeva je izjavila kako njeni prijatelji nikada nisu saslušani, niti su izuzete kamere radi rekonstrukcije događaja, što je apsolutna neistina.

I upravo zbog istine, i interesa javnosti, prinuđeni smo na reakciju.

Naime, pre tačno godinu dana, Miroslava Milenović prijavila je medijima, ali ne i policiji da je napadnuta u ulazu njene zgrade, uz obrazloženje da ne veruje policiji, koju je uzgred u tom periodu obučavala po osnovu jednog projekta. Ona je u početku odbijala svaku saradnju sa policijom. Nakon više pokušaja, insistiranja i moljakanja, policijski službenik PU za grad Beograd uspeo je da stupi u kontakt sa Milenovićevom u cilju provera navoda objavljenih u medijima da je fizički napadnuta od strane NN lica u haustoru zgrade.

O događaju nije želela puno da govori, osim da nije želela da prijavi MUP-u, niti je zatražila lekarsku pomoć. Milenovićeva nije mogla da opiše lice koje se nalazilo na merdevinama, kraj strujomera, kao ni drugo lice za koje misli da je udarilo. Detaljno je  opisala samo merdevine. U razgovoru je ukazala da ima oteklinu iznad levog oka, oteklinu korena nosa sa ogrebotinom, kao i oteklinu na levoj strani jagodične kosti. Tom prilikom je izjavila da je bezpredmetno to fotografisati, jer postoje ljudi koji su je videli nakon napada koji o tome mogu da posvedoče.

Po nalogu tužilaštva, pripadnici MUP-a, u sveobuhvatnoj istrazi koju su vodili, obavili su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije NN lica. Obavljen je razgovor sa vlasnicima i korisnicima  zgrade, radnicima Elektrodistribucije,  Lekarske komore Beograda, menjačnice, turističke agencije, kao i preduzeća koja se takođe vode na navedenoj adresi. Pripadnici MUP-a razgovarali su i sa predsednikom kućnog saveta. Nikome od njih nisu bili poznati bilo kakvi  detalji navedenog napada, niti im je poznato da je bilo ko izvodio radove na električnim instalacijama.

Policijski službenici izvršili su kontrolu svih objekata i radnji u neposrednoj blizini  i izuzeli više video zapisa, na kojima pregledom nisu uočena lica koja bi mogla biti izvršioci napada na Miroslavu Milenović.

Pripadnici policije time su završili svoj rad po nalogu tužilaštva, kome je prosleđen detaljan izveštaj,saopštavaju iz MUP-a.

Ako ste propustili