Španska korida gostovala na Tašmajdanu prvi put van Španije

Verovatno je malo poznato da je prvi put španska korida gostovala van Španije upravo u Beogradu i to na Tašmajdanu. Sve se to odigralo davnog popodneva,02. oktobra 1971.godine. Matador koji je tada nastupio bio je Luis Migel Domingin,kao i Robert Pilas, kojim je bio oduševljen i pisac Ernest Hemingvej.

Najava koride se orila širom Beograda od plakata do izbacivanja letaka iz aviona. I ako nekoliko puta odlagana zbog kiše ipak se odigrala tog 02.oktobra 1971.godine.

Pred prepunim Tašmajdanom,oko 5.000 ljudi, Luis Migel Domingin je ubio dva bika ali je zaradioi povredu ruke. Jedan od bikova je ispečen u Skadarliji gde su gostovali i gosti iz Španije.

Postojala su protivljenja zbog organizacije ovakve priredbe od strane Društva za zaštitu životinja ali je korida ipak održana.

Foto:Ilustracija/printscreen/youtube

Next Post

HITNO POVLAČENJE! Hrana za bebe zaražena salmonelom

Пон дец 11 , 2017
Francuski proizvođač mlečnih mlečnih proizvoda Lactalis objavio je globalni opoziv proizvoda zbog straha od kontaminacije salmonelom. Zdravstvene vlasti u Francuskoj rekle su da je 26 odojčadi u zemlji bolesno od početka decembra,prenosi BBC. Povratak utiče na proizvode i izvoz u zemlje uključujući Britaniju, Kinu, Pakistan, Bangladeš,Sudan  a i Srbiju On […]