Službenica Osnovnog suda u Senti uhapšena zbog malverzacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Kikindi, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili i sa krivičnom prijavom sproveli M. L. (1970), iz Sente, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičena se tereti za to da je od 21. maja 2014. do 28. marta 2017. godine, u svojstvu referenta-blagajnika u Osnovnom sudu u Senti, iskorišćavanjem svojih ovlašćenja sa više računa Osnovnog suda, putem elektronskih naloga za plaćanje, prebacivala novčana sredstva na svoj revolving račun.

Ona je na ovaj način protivpravno prisvojila imovinsku korist u iznosu od približno četiri miliona dinara, za koliko je i oštetila budžet Republike Srbije.

M. L. je, po rešenju nadležnog suda, određen pritvor do 30 dana, navodi se u saopštenju.

Next Post

Beogradski sindikat i nova pesma ( Video)

Сре апр 26 , 2017
Beogradski sindikat izdao je pesmu novu, „Sindikalna priča“ ovu pesmu zovu. Publika je sada nezavisni žiri i ovu pesmu ulicama Beograda sada širi. SINDIKALNA PRIČA Refren: Ulice pod nama, nebo iznad nas, Naša priča, naši ljudi, ovo je naš grad! BS je armija, pazi ovo sad, Rokamo ga samo tvrdo, samo […]