Slavica Burmazović ispred Vlade tražila decu nazad

Slavica Burmazović je ispred Vlade Srbije tražila da joj vrate njeno troje dece koju je odveo otac,Turski državljanin, za Tursku.

Pravosudni organi u Srbiji i Turskoj su decu dodelili majci ali ona nezna gde se deca danas nalaze. Otac Ejup Sabri Jundžu u avgustu prošle godine je oteo i odveo decu u Tursku a u zadnjih pet meseci ona nije čula ni videla decu.

“Ja ovom prilikom molim premijera, ministra spoljnih poslova, da ih ne imenujem, sada i ministarku pravde da upute pismo molbe svojim kolegama u Turskoj da se ovaj slučaj konačno završi i da se po svim presudama koje su donete deca vrate meni. Od današnjeg dana, svaki radni dan sam ovde, od 12 do 14 sati, čekam da me neko primi na sastanak ili da mi se deca vrate”, rekla je Slavica za B92.

“Poslednje informacije kojima raspolaže Ministarstvo pravde kada je u pitanju slučaj Slavice Burmazović, a koje su dobijene od Ministarstva pravde Turske, jeste da je njen bivši suprug napustio Tursku, da je otišao u Iran i da će biti lišen slobode na šest meseci kada bude lociran, zbog kršenja privremene mere. Ministarstvo pravde je Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu, gde se vodi krivični postupak protiv oca, dalo instrukciju početkom novembra šta je potrebno za raspisivanje međunarodne poternice”, navodi se iz Ministarstva pravde.

Izvor: Beogradske vesti,B92

Ako ste propustili