Školama široka autonomija u prenošenju znanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević pozvao je danas direktore škola u našoj zemlji da uzmu učešće u promenama koje su neophodne u obrazovnom sistemu.

Šarčević je u Vrnjačkoj Banji na konferenciji “Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije” rekao da je uspostavljen zakonodavni okvir i da sada prosvetu čeka još mnogo posla.

On je naglasio da je novi zakon školama dao široku autonomiju i kreativnu slobodu u cilju da se učenicima pruži što kvalitetnije znanje.

Ministar prosvete je obišao Fakultet za hotelijerstvo i turizam i tom prilikom istakao da je Srbiji zbog razvoja turizma, pre svega zdravstvenog, potrebno više kadrova upravo te struke.

Dekan tog fakulteta Drago Cvijanović izrazio je podršku kreiranju Nacionalnog modela studentske prakse i ukazao na to da fakultet u Vrnjačkoj Banji radi na principima dualnog obrazovanja jer sarađuje sa 100 kompanija.

Prema njegovim rečima, da bi upisali narednu godinu studija, praksa je obavezna, a većina studenata se po završetku fakulteta zaposli upravo u kompanijama u kojima su pohađali praksu.

Šarčević je tokom posete Vrnjačkoj Banji obišao školski restoran Ugostiteljsko-turističke škole, u čiju nadogradnju je Ministarstvo uložilo 26 miliona dinara, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ako ste propustili