„Skadarlijska promenada” 10. jula

U slavnoj boemskoj četvrti Beograda, čuvenoj Skadarliji, u subotu, 10. jula, biće održana „Skadarlijska promenada”, svojevrsna revija umetnika, poezije, damskih šešira i muzike. Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije.

Program će početi muzičkim nastupom Marka Milovanovića na gitari. Beograđani i gosti Beograda imaće čast da čuju operske dive Jadranku Jovanović i Marijanu Šovran i da uživaju u programu u kom će nastupiti glumac Miki Damjanović, glumica Ljiljana Jakšić i pesnik Marko Milošević.

„Skadarlijskom promenadom” će prošetati Pavel Surovi u divnoj kisačkoj svadbenoj nošnji sa aktuelnom mis turizma Srbije, top modelom Evrope, kao i manekeni i modeli kompanije „Mis Ju” koji će nositi ručno rađene šešire modne kuće „Rade” i šešire koje je kreirala dizajnerka Mirjana Žegarac.

Lazar Šećerović će govoriti o etikeciji i pravilima nošenja šešira. Izložbu šešira iz zbirke za primenjenu umetnost će predstaviti Muzej grada Beograda. Udruženje žena Srema, Banata i Bačke, ambasadori multikulturalnosti Vojvodine koji od najranijih vremena čuvaju običaje svojih naroda od zaborava kroz različite manifestacije, uključujući i „Skadarlijsku promenadu”, predstaviće svoje radove već od 15 časova.

Boemsku atmosferu „Skadarlijske promenade” obogatiće splet starogradskih i narodnih pesama koje će izvesti Vesna Ilić i Biljana Petković, vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda. Program će voditi mlada glumica Andrea Ržaničanin.

Glavni program počinje u 18.30 časova.

Izvor: beograd.rs

Ako ste propustili