Situacija u Beogradu gora nego što je bila u aprilu

Epidemiolog doktor Predrag Kon gostovao je na TV Prva gde je izjavio da je situacija u Beogradu gora nego u aprilu mesecu, što je činjenica. Najavio je mogućnost uvođenja vanrednih mera.

„Imali smo ta slavlja i proslave i ta mesta super prenošenja virusa, tada je svejedno koje je godišnje doba, tu se stvaraju superprenosioci. Moramo da shvatimo da nam je virus vrlo ozbiljan neprijatelj“, rekao je doktor Kon.

Virus se širi mnogo brže nego ranije.

„Mi u Beogradu ne možemo da pratimo sve kontakte toliko ih ima. Dolazimo u situacije gde ćemo morati da razmislimo kako ćemo dalje epidemiološki da pravimo te barijere. Virus je probio tu preventivnu barijeru. Jednostavno rečeno ušao je u narod“, rekao je doktor Kon.

„Veliki skupovi su veoma jasna mesta prenošenja“, naglasio je doktor Kon.

„Mi nemamo baš mnogo izlaza u daljem povećanju aktivnosti, nemamo drugog načina nego da se zatvorimo, da li će to biti vanredno stanje ili vanredne mere. Ja se nadam da neće biti potrebe“, rekao je doktor Kon.

Next Post

Kon: Javni bazeni imaju visok stepen rizika

Нед јул 12 , 2020
Epidemilog doktor Predrag Kon gostujući na TV Prva izjavio je da javni bazeni imaju visok stepen rizika. Na pitanje da li su bazeni bezbedni: „Bazeni su mesto rizika. To vam je isto pitanje ograničenosti korišćenja bazena i svi su dobili svoja uputstva. Znači svaki bazen ima ograničenje koliko može da […]