ŠESTE DUHOVNE SVEČANOSTI „PUT DUHOVNOSTI“ 2021.

U petak 17. septembra, biće otvorene Šeste Duhovne svečanosti „Put duhovnosti“ koje se tradicionalno održavaju pod pokroviteljstvom Gradske opštine Rakovica.

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica, Opština Rakovica i Manastir Rakovica, po šesti put organizuju „Put duhovnosti“, manifestaciju koja je posvećena pravoslavlju, duhovnosti, obrazovanju i kulturi u Rakovici.

Svečani program otvaranja tradicionalne manifestacije, počeće 17. septembra u 19 časova u porti hrama Sv. Vladike Nikolaja Žičkog u Resniku.

Program manifestacije Duhovne svečanosti „Put duhovnosti“:

PETAK 17. 09.

12 – 14 časova u porta Hrama Preobraženja Gospodnjeg biće održane radionice u kojima će učestvovati učenici osnovnih škola sa Rakovice, na temu 7 vekova Gračanice i 100 godina Patrijaršije u Srbiji

19:00 Svečani program otvaranja tradicionalne manifestacije Duhovnih svečanosti „Put duhovnosti“ u porti hrama Sv. Vladike Nikolaja Žičkog u Resniku, U okviru programa nastupiće: dramski umetnici Vesna Stanković i Lepomir Ivković, etno bend Rošer (Rocher), pevačko društvo „Prelo“ i kamerni hor Angelos.

SUBOTA 18.09.

19:00 – Otvaranje izložbe u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica „Put duhovnosti“. Kolektivna izložba umetnika: Igor Marković, Jelena Rajić, Milena Petrović, Mihajlo Vojnović i dr.

20:00 – Nakon otvaranja ozložbe u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica održaće se predstava „Milunka“. Predstava ispovest heroine Srpskih oslobodilačkih ratova je posvećena Milunki Savić, a biće izvedena u interpretaciji glumice Jugoslovenskog dramskog pozorista – Vesne Stanković.

NEDELjA 19.09.

19:00 – Manifestacija se nastavlja u ponedeljak u CKO Rakovica Saborom duhovne muzike Horske svečanosti- Sazvučja. Horsko izvođenje duhovne muzike

PONEDELjAK 20.09.

14:00 – Kviz za učenike osnovnih škola Rakovice, povodom 7 vekova Gračanice i 100 godina Patrijaršije u Srbiji. Kviz će biti održan u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

19:00 -Tribina „Lečenje duše u pravoslavnoj crkvi“

Učestvuju: Vlajko Panović, klinički psiholog i otac Arsenije Arsenijević, starešina Vaznesenjske crkve u Beogradu moderator Sanja Panović-(Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica)

UTORAK 21.09.

Sabor duhovne poezije u organizaciji književnog društva Rakovice

(manastir Rakovica)

Izvor: opština Rakovica

Ako ste propustili