Šeširijada 2018 u Skadarliji

Održana je šesta po redu Šeširijada u Skadarliji gde su dame,malo manje gospodini, prošetali boemskom kaldrom. Dočekali su goste poznati gospodini,a i dame.

Deca su trčala i hvalila svoje šešire i nisu poput u “ Gospođa ministarka“ vikali „Dole vlada“ već su na binu stali i pokazali kako svaki gospodin kaže „Dobar dan“ jednim pokretom šešira.

 

Naravno bio je tu i Nušić,a kao i u svakoj priči uspeo je da „dobije“ ruke neke od najlepših dama boemske četvrti.

 

Dobošar je svoju najavu Šeširijade započeo, a da ga niko nije prekinuo. Neki su se malo gospodini uplašili jer je najava bila da se sva vozila sklone, ali onda neka dama prođe, srce i dah, gospodi stane.

Smenjivali su se na pozornici ali boemska četvrt je i dalje odjekivala starogradskim pesmama dok su su neki rashlađivali na Skadarlijskim česmama.

Trebali za kraj ove priče da prikažem neku posebnu damu ali svaka dama u boema je posebna, a jedina je ona koja mu pesmu u srce zauvek napiše.

Next Post

Cincinnati Masters: Novak Djokovic u finalu

Суб авг 18 , 2018
Novak Đoković igrao je u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju protiv Marina Čilića. Uspeo je gospodin Djoković da se plasira u finale Sinsinatija nakon što je pobedio Marina ćilića sa 2:1 u setovima (6:4,3:6, 6:3). U finalu ga čeka Federer ili Gofan ali to će se znati nakon današnjeg duela ova […]