Sednicu Skupštine grada Beograda 1. aprila

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 1. april, s početkom u 10 časova, 28. sednicu gradske skupštine. Na dnevnom redu sednice naći će se nekoliko važnih planskih akata. Skupština Grada Beograda razmatraće Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju TS 110/35 kv „Beograd 44” (Surčin) i nadzemnog voda 110 kv za povezivanje planirane TS na postojeći nadzemni vod i rekonstrukciju postojećih nadzemnih vodova, gradske opštine Surčin i Novi Beograd, kao i izmene i dopune Plana detaljne regulacije područja uz Južni bulevar, između ulica Maksima Gorkog, Šumatovačke, Đerdapske i Gospodara Vučića, 1. faza razrade 9. mesne zajednice na Vračaru, za deo Bloka 156, saopšteno je na sajtu grada Beograda.

Odlučivaće se i o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Nove Kumodraške, Darvinove i Braće Jerković, opština Voždovac, te o izradi plana detaljne regulacije područja između ulica Braće Jerković, Kružni put, Darvinove i Bulevara Peka Dapčevića, takođe na opštini Voždovac.

Jedna od tačaka jeste i Predlog odluke o podizanju spomenika Rabindranatu Tagoru, kao i Predlog rešenja o obrazovanju odbora za podizanje ovog spomenika.

Odbornici će se izjašnjavati i o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda, kao i o rešenju o davanju saglasnosti na Statut Pozorišta KPGT.

Sednica će se održati u „Sava centru”, uz sve epidemiološke mere.

Izvor: Beoinfo

Ako ste propustili