Sednica Skupštine grada u ponedeljak, 30. novembra

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 30. novembar, 24. sednicu Skupštine grada, koja će se održati u Sava centru.

Odbornici će raspravljati o nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i odlukama o izradi planova od značaja za razvoj grada. Reč je, između ostalog, o Predlogu izmene i dopune Plana detaljne regulacije kompleksa autobuske i železničke stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, za kompleks autobuske stanice, Predlogu plana detaljne regulacije dela blokova 18a i 69, gradska opština Novi Beograd, Predlogu plana detaljne regulacije za deo područja zapadno od ulice Tošin bunar do Ulice Marije Bursać, gradske opštine Zemun i Novi Beograd, kao i Predlogu plana detaljne regulacije za naselje Veliko selo, opština Palilula.

Pred odbornicima će biti i Predlog plana za postavljanje podzemnih kontejnera za selekciju otpada i reciklažu u periodu 2019–2029. godine, za teritoriju gradske opštine Savski venac – treća faza, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju „Slobodne zone Beograda”.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmeni Odluke o povećanju osnovnog kapitala JKP „Gradska čistoća” i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o izmeni statuta JKP „Gradske pijace” Beograd i JKP GSP „Beograd”.

Sednica Skupštine Grada Beograda biće održana uz poštovanje preporuka Gradskog zavoda za javno zdravlje o preventivnim merama u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

Izvor: Beoinfo

Ako ste propustili