Savršena pljačka u Nemačkoj

Tri maskirana lopova opljačkali su robnu kuću u Nemačkoj, Kaufhaus Des Westens, februara 2009.godine a uspelo im je da neaktiviraju ni jedan alarm pa je pljačka otkrivena u jutarnjim satima.

Pljačkaši su uspeli da iznesu nakit u vrednosti od 6.8 miliona dolara i da se spuste niz robnu kuću pomoću kanapa a sve su zabeležile sigurnosne kamere. Ono što je učinilo presedan i savršenu pljačku je poput filma.

Na mestu zločina policija je našla DNK i indetifikovala lopova ali ne jednog već dvoje. Na osnovu DNK analize ustanovljeno je da je moguće da su pljačku izvršila dva indetična blizanca koji su i uhapšeni ali kako DNK analiza nije mogla da izdvoji koji tačno je učestvovao u pljački Nemački sud je morao da ih oslobodi obojcu.

Sumnjalo se da su u pljački učestvovali dva brata Libanskog porekla koji su već imali iza sebe kriminalnu prošlost ali zbog zakona koji jasno kaže sam jedna osoba može biti osuđena na osnovu DNK i kako savremena tehnologija nije mogla da ukaže koji brat je tačno učestvovao,obojca su na slobodi.

Foto:Ilustracija/pixabay

Ako ste propustili