Saučešće Vukosavljevića povodom smrti Nebojše Glogovca

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević danas je, u ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje ime, uputio telegram saučešća porodici preminulog glumca Nebojše Glogovca.

“U ime Ministarstva kulture i informisanja i u lično ime upućujem porodici Nebojše Glogovca izraze iskrenog saučešća u ovom velikom gubitku za srpsku kulturu i za sve nas koji smo ga pratili i voleli.

Naprečac i preko reda, ostali smo bez Nebojše Glogovca, koji je bio u zenitu glumačke zrelosti. Umetnik širokog izražajnog raspona, žestok i senzibilan, tumač suptilnih dramskih nijansi i karakterni komičar osobitog načina.

Nije bio samo visokoostvaren glumac, nego i umna ličnost sa stavom, koji je znao da odabere šta pripada njegovom umetničkom pozivu, a šta mu ne pripada.

Nebojša Glogovac je svojim umećem svedočio da glumačka igra nije samo igra, nego zgusnuti trenutak života. Nebojšin zgusnuti trenutak prekratko je trajao, ali je ostavio trag u večnosti“, navodi se u telegramu saučešća.

Foto:Ilustracija

Next Post

Otvorene 23. Zimske olimpijske igre

Пет феб 9 , 2018
U južnokorejskom gradu Pjončangu danas su otvorene 23. Zimske olimpijske igre (ZOI), a zastavu Srbije na predstavljanju nosila je naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović. Događaju su prisustvovali ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i srpski tim na ZOI, sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Božidarom Maljkovićem na […]