Saučešće povodom smrti glumice Jelene Žigon

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević uputio je danas u svoje ime i u ime Ministarstva kulture i informisanja telegram saučešća porodici preminule glumice Jelene Žigon.

„U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom smrti glumice Jelene Jovanović Žigon.

Jelena Jovanović Žigon imala je, na počecima svoje karijere, nepodeljenu naklonost publike i plenila je svojom vanrednom mladalačkom pojavom i suptilnim izrazom.

Voljno je izabrala da pređe u drugi plan, da služi svojoj porodici koja se odlikovala i odlikuje visokim umetničkim htenjima i dostignućima.

Ipak je, do kraja, ostala u svom pozivu, prisutna, prepoznatljiva i poštovana. Pored priznanja koje je dobila kod nas, nedavno je, kao kruna, iz Rusije stigla i nagrada „Bondarčuk“ za životno delo.

Često je pokazivala da joj je stalo do naroda kojem je pripadala. Mnoge zapažene uloge koje je ostvarila na filmu i na televiziji očuvaće sećanje na umetnicu i ženu retkog kova“, navodi se u telegramu saučešća.

Foto:printscreen/youtube

Ako ste propustili