Saučešće povodom smrti glumice Jelene Žigon

Ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević uputio je danas u svoje ime i u ime Ministarstva kulture i informisanja telegram saučešća porodici preminule glumice Jelene Žigon.

„U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom smrti glumice Jelene Jovanović Žigon.

Jelena Jovanović Žigon imala je, na počecima svoje karijere, nepodeljenu naklonost publike i plenila je svojom vanrednom mladalačkom pojavom i suptilnim izrazom.

Voljno je izabrala da pređe u drugi plan, da služi svojoj porodici koja se odlikovala i odlikuje visokim umetničkim htenjima i dostignućima.

Ipak je, do kraja, ostala u svom pozivu, prisutna, prepoznatljiva i poštovana. Pored priznanja koje je dobila kod nas, nedavno je, kao kruna, iz Rusije stigla i nagrada „Bondarčuk“ za životno delo.

Često je pokazivala da joj je stalo do naroda kojem je pripadala. Mnoge zapažene uloge koje je ostvarila na filmu i na televiziji očuvaće sećanje na umetnicu i ženu retkog kova“, navodi se u telegramu saučešća.

Foto:printscreen/youtube

Next Post

Preminula glumica Jelena Žigon

Сре апр 11 , 2018
Umetnica Jelena Jovanović Žigon preminula je u svojoj 85.godini. Gospođa Žigon bila je supruga glumva Steve Žigona . Karijera joj je počela 1953.godine filmom „Opštinsko dete“ a publika će je najviše pamtiti po serijalu „Lude godine“ i „Žikina dinastija“. Osnovala je ansambl „Kosovski božuri“ zajedno sa ćerkom Ivanom Žigon i Gavrilom […]