Saradnja sa Unicefom za bolji položaj žena i dece

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i predsednik Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorom Kancelarije Unicefa u Srbiji Mišelom Sen Loom o nastavku uspešne saradnje i zajedničkom radu na boljem položaju žena i dece u Srbiji.

Glavna tema sastanka bilo je Istraživanje višestrukih pokazatelja položaja žena i dece (MICS – Multiple Indicator Cluster Survey), koje u Srbiji treba da se sprovede 2018. godine.

Mihajlović je ocenila da je to istraživanje važan instrument za kreiranje strateških dokumenata i javnih politika u oblasti rodne ravnopravnosti, zaštite dece i pripadnika romske zajednice, naglasivši da će Vlada pružiti punu podršku njegovoj daljoj realizaciji.

Sen Lo je istakao posvećenost Srbije ovoj temi, dodavši da se na taj način šalje jasna poruka međunarodnoj i domaćoj javnosti o spremnosti na to da se uslovi za život unapređuju.

Zahvalan sam na prilici da zajedničkim radom doprinesemo boljem položaju žena i dece u Srbiji, dodao je on.

Na sastanku je bilo reči i o potrebi izrade programa podrške i pomoći zasnovanoj na analizi ugroženosti od elementarnih nepogoda, koji će Kabinet potpredsednika Vlade u potpunosti podržati.

Izvor/foto: Vlada Srbije

Ako ste propustili