Saobraćajni policajci će daljinski regulisati saobraćaj

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik kompanije „Huawei Technologies Co. LT“ David Tang potpisali su danas Sporazum o strateškom partnerstvu za uvođenje eLTE tehnologija i rešenja za „Bezbedan grad“ u sistemima javne bezbednosti.

Stefanović je tom prilikom istakao da će saradnja MUP-a sa kompanijom „Huawei“, po osnovu ovog sporazuma, doprineti modernizaciji i efikasnijem radu srpske policije, a sve u cilju smanjenja stope kriminala i povećanja sigurnosti i bezbednosti građana.

On je, ukazavši na kontinuiran rad na uvođenju modernih tehnologija, naglasio da kompanija „Huawei“ poseduje adekvatne tehnologije koje će omogućiti da MUP unapredi informaciono-komunikacioni sistem.

Cenimo spremnost kineskih kompanija i Vlade NR Kine da pomognu Srbiji u nastojanju da podizanjem nivoa informaciono-komunikacionih sistema i tehničke opremljenosti unapredi bezbednost građana, istakao je potpredsednik Vlade.

Tang je naveo da je ova kompanija spremna da pomogne Ministarstvu unutrašnjih poslova da kroz modernizaciju tehnologije savlada bezbednosne izazove i poveća efikasnost.

Projektom „Bezbedan grad“ komunikaciona infrastruktura Ministarstva unutrašnjih poslova biće značajno unapređena.

Pripadnici MUP-a će putem eLTE mreže moći da razmenjuju više informacija, kao što su video-sadržaji, ali i da ih koriste za veći protok informacija koje su im potrebne u svakodnevnom radu.

Projekat podrazumeva uvođenje inteligentnog video-nadzora kojim će se značajno unaprediti efikasnost rada policijskih službenika u cilju povećanja javne bezbednosti, ali i uvođenje tog nadzora u kontrolu saobraćaja, što će doprineti povećanju bezbednosti i smanjenju broja saobraćajnih prekršaja.

„Bezbedan grad“ omogućiće uvođenje sistema za bolju regulaciju, u okviru kojeg će saobraćajni policajci daljinski regulisati saobraćaj uz znatno veću količinu informacija, što će omogućiti da se smanje gužve, posebno u špicu i poveća efikasnost protoka saobraćaja, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ako ste propustili