Sajam za treće doba 28. februara i 1. marta

Peti Sajam za treće doba (55+) biće održan 28. februara i 1. marta u Hali 3 Beogradskog sajma, pod sloganom „Mesto gde vaša senior kartica vredi više“, saopšteno je iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Na sajmu će biti predstavljene mogućnosti i aktivnosti u oblastima pomoći i nege u kući, zdravlja, socijalne zaštite, zapošljavanja, slobodnog vremena, edukacije, volontiranja, sporta i rekreacije, zdrave ishrane, hobija, stvaralaštva, putovanja, osiguranja i bezbednosti, kompjutera, finansija i ljudskih prava starijih.

Cilj ovogodišnjeg sajma je promocija Beogradske senior kartice, kao jedinstvenog projekta u zemlji, koji se bavi kvalitetom života u trećem dobu.

Ulaz je slobodan za sve posetioce, oba dana, od 10 do 18 sati.

Sajamski prostor biće podeljen u tri celine:

1. Kulturno-zabavni programi (bina)

2. Edukativni program (tribine)

3. Izložbeni paviljon (prostor sa štandovima).

Kulturno-zabavni sadržaj obuhvata bogat kulturno-umetnički program kao i brojne kreativno-edukativne radionice, vežbe za aktivno starenje, turnire u društvenim igrama i razna takmičenja u znanju, kao i nagradne igre dostupne svim posetiocima.

Edukativni program sadrži stručna predavanja lekara, nutricionista, farmaceuta, fizioterapeuta, psihologa, ekonomskih savetnika, pravnika, kao i stručnjaka iz oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja kojima mogu da prisustvuju svi posetioci sajma.

U izložbenom prostoru biće postavljeni promotivni štandovi kompanija, farmaceutskih kuća, banaka, osiguravajućih društava, privatnih klinika, turističkih organizacija, kompanija iz oblasti prehrambene industrije, dijetetskih suplemenata i dodataka ishrani, optičarskih kuća, proizvođača i distributera sportske opreme i ostalih delatnosti koje se bave poboljšanjem kvaliteta života populacije 55+.

Kao i prethodnih godina, najveću pažnju posetilaca privući će izbor za Mis senior Srbije i Plesodrom, ali i nova manifestacija Pronađi srodnu dušu. Prošle godine Sajam je posetilo oko 25.000 najstarijih sugrađana.

Izvor: Beogradske vesti/Beoinfo

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili