Sajam knjiga od 23. – 30.10

Beogradski sajam knjiga, ove godine će biti organizovan pod sloganomKnjige u ruke, uz učešće više od 450 direktnih izlagača, od kojih će više od 40 izlagača biti iz inostranstva.

Na najposećenijem Sajmu knjiga u regionu, učestvovaće najveći domaći, kao i brojni inostrani izdavači i pisci. Premijerno će biti predstavljena mnoga izdanja, a publika će moći da prisustvuje i brojnim diskusijama i predavanjima o književnosti, izdavaštvu, aktuelnom društvenom trenutku i obeležavanju jubileja.

Tokom osam sajamskih dana poštovaoci književnosti moći će na jednom mestu, pod kupolama sajma, da sagledaju celokupnu ovogodišnju domaću izdavačku produkciju i da, po najpovoljnijim cenama, obnove svoju privatnu kolekciju knjiga najnovijim naslovima domaćih i inostranih izdavačkih kuća, ali i uvek aktuelnim klasicima svetske književnosti.

Veoma bogat prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača. U okviru pratećeg programa biće predstavljena nova izdanja i organizovani susreti i razgovori pisaca i izdavača sa čitaocima, knjižarima, bibliotekarima i posetiocima iz zemlje i inostranstva.

Izvor: Beogradski sajam knjiga

Ako ste propustili