Sajam etno hrane i pića, 25-28. novembar 2021.

15. Sajam etno hrane i pića održaće se na Beogradskom sajmu u periodu od 25. do 28. novembra, od 10 do 19 časova.

Sajam etno hrane i pića održaće se u hali 3 gde će se predstaviti više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda – rukom rađenih proizvoda po tradicionalnoj recepturi. Proizvodi su uglavnom od organski gajenih sirovina, ali i novi proizvodi nastali na temljima tradicije i mašti proizvođača, kao i ambalaža za pakovanje tradicionalnih proizvoda.

U organizaciji Privredne komore Srbije nastupiće proizvođači iz: Leskovca, Zaječara, Požarevca, Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Užica, Valjeva, Zrenjanina, Pančeva, i Beograda.

Zadružni savezi Srbije, Vojvodine i Beograda, kao i Zemljoradnička zadruga „Svrljižanka“ i Zemljoradnička zadruga iz Ribaševine okupiće i predstaviti svoje zadrugare.

U organizaciji lokalne samouprave nastupaju proizvođači iz Beograda, Mladenovca, Žagubice, Petrovca na Mlavi i Blaca, a nastup izlagača iz Babušnice organizovala je turistička organizacija ovog mesta.

Po prvi put će se na Sajmu etno hrane i pića predstaviti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede sa grupom proizvođača, a Privredna komora Srbije će posebno predstaviti nosioce robne marke „Čuvarkuća“ iz oblasti tradicionalne prehrambene proizvodnje.

Više informacija na sajtu Beogradskog sajma.

Izvor: Beogradske vesti / Beogradski sajam

Ako ste propustili