„Sa Ovčara i Kablara“ i pucanjem prangija,zvanično počeo Sabor trubača

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas, otvarajući 57. Dragačevski sabor trubača, da je Guča ne samo prestonica trube, već je zahvaljujući njoj, Srbija brendirana kao zemlja trube i važna turistička destinacija.

Ljajić je istakao da, zahvaljujući Dragačevskom saboru trubača, imamo sve više turista, budući da ovakve manifestacije postaju jedan od glavnih faktora u odluci čoveka da odabere gde će putovati.

On je, ocenivši da su stabilnost i bezbednost najvažniji faktori koji utiču na to da ljudi posećuju neku destinaciju, istakao da organizacijom ovog sabora, Srbija pokazuje da je bezbedna i stabilna zemlja i da se u nju može doći bez straha i brige da će se nešto dogoditi.

Podizanjem saborske zastave, himnom „Sa Ovčara i Kablara“ i pucanjem prangija, danas je zvanično počeo Sabor trubača.

Saborsku zastavu i Zlatnu trubu, koja će biti dodeljena ovogodšnjem pobedniku, spustili su padobranci,saopštavaju iz Vlade Srbije.

Next Post

Uplata trećeg kvartala godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu

Чет авг 10 , 2017
Sekretarijat za javne prihode obaveštava poreske obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 14. avgust 2017. godine rok za uplatu obaveze za treći kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu. Podeli na FacebookPodeli na Twitter