Rok za Reprogram dugovanja starija od 31.07.2019. godine nakon prestanka vanrednog stanja

Do završetka vanrednog stanja korisnici neće potpisivati sa JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Reprogram duga. Rok za sprovođenje Reprograma dugovanja starija od 31.07.2019. godine biće produžen za 90 dana, nakon prestanka vanrednog stanja.

Na osnovu Zaključka Gradskog veća, akcija Reprograma duga obuhvata glavnicu duga, kamate, sudske troškove i troškove izvršnog postupka, za sve korisnike usluga iz kategorije fizičkih lica i preduzetnika.

Svim korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, pri čemu mogu da odaberu željeni model otplate preostalog duga, i to:

  • otplata duga odjednom (jednokratno plaćanje) čime se ostvaruje popust u iznosu od 15%
  • otplata duga na tri mesečne rate čime se ostvaruje popust u iznosu od 12%
  • otplata duga na šest mesečnih rata čime se ostvaruje popust u iznosu od 10%
  • otplata duga na dvanaest mesečnih rata čime se ostvaruje popust u iznosu od 5%

Tokom primene i poštovanja uslova Reprograma, kao i pogodnosti koje on nudi, obračun kamate miruje, a potpisnici su u obavezi da plaćaju tekuće obaveze pored rate za reprogramirani dug.

Reprogram duga mogu da potpišu korisnici koji imaju dugovanja starija od 31.07.2019. godine, a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, korisnici koji su utuženi kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, kojima su postupci u toku pred nadležnim sudovima, ali i po pravosnažnim presudama i rešenjima o izvršenju, kao i korisnici koji su u prethodnim godinama pristupali reprogramu duga, a nisu poštovali dinamiku otplate, saopštili su iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Next Post

Uvodi se zabrana kretanja od subote od 13 časova do ponedeljka do 5 ujutro

Чет апр 2 , 2020
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da od 8. ili 9.aprila će Srbija u punom kapacitetu proizvoditi maske za dnevne potrebe. Uvodi se zabrana kretanja od subote od 13 časova do ponedeljka do 5 ujutro, saopštio je predsednik Srbije. Skrenuo je pažnju da penzioneri i dalje mogu da idu u […]