Rok za prijavu projekata na lokalu do 15. marta

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je preostalo još dva dana do isteka roka za podnošenje projekata za finansiranje iz Budžetskog fonda za lokalnu samoupravu.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izrazio je tim povodom zadovoljstvo velikim odzivom lokalnih samouprava, i još jednom uputio poziv opštinama da podnesu projekte ukoliko to nisu učinile.

On je podsetio na to da za sredstva podrške, u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara, opštine mogu konkurisati projektima koji unapređuju kvalitet života građana i doprinose lokalnom ekonomskom razvoju, zapošljavanju, bržem uvođenju e-uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacije rada lokalnih uprava i boljeg pružanja usluga građanima.

Takođe, kako je rekao, one mogu konkurisati i za one projekte koji obezbeđuju adekvatne prilaze javnim službama i ustanovama licima sa posebnim potrebama, kao i za pružanje pomoći lokalnim samoupravama u organizaciji kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija koje su od posebnog značaja za građane na njenoj teritoriji.

Lokalnoj samoupravi mogu se odobriti sredstva po jednom zahtevu u toku kalendarske godine, a iznos odobrenih sredstava ne može biti veći od 10 odsto ukupno opredeljenih sredstava za svaku od tri grupe projekata (komponente).

Rok za prijavu projekta je do 15. marta, nakon čega će Komisija za sprovođenje postupka i utvrđivanje predloga za raspodelu sredstava pregledati i razmotriti prijave projekata u skladu sa utvrđenim kriterijumima i predložiti donošenje odluke o raspodeli sredstava po ovom javnom pozivu.

Javni poziv je objavljen u Službenom glasniku 14/2018, a sve neophodne informacije za učešće, javni poziv i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta resornog ministarstva.

Foto:Ilustracija

Ako ste propustili