Rok za dostavu elektronskih finansijskih izveštaja 28. februar

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je da je, zaključno sa 21. februarom, preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2017. godinu, primila ukupno 47.130 izveštaja.

U saopštenju se navodi da je reč o izveštajima za statističke potrebe, uz koje su dostavljeni i redovni godišnji finansijski izveštaji i izjave o neaktivnosti.

Agencija podseća sve obveznike na to da rok za dostavljanje izveštaja za statističke potrebe ističe u sredu, 28. februara.

Do sada je obrađena gotovo polovina primljenih izveštaja, a na internet stranici Agencije objavljeno je 18.088 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i 4.468 izjava o neaktivnosti.

Pretraga objavljenih izveštaja je javno dostupna u okviru Registra finansijskih izveštaja.

S obzirom na to da se u narednim danima očekuje prijem 110.000 izveštaja, iako je ove godine IT sistem za sastavljanje i dostavljanje izveštaja bio dostupan već od 22. januara i da se ovaj proces odvijao bez značajnijih problema, APR će i ove godine, u subotu i nedelju, 24. i 25. februara, od 9 do 17 časova, obezbediti dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi tehničke podrške obveznicima i pružanja stručne pomoći u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem izveštaja.

Ove službe su i inače dostupne korisnicima informacionog sistema APR-a svakog radnog dana, preko interneta, elektronskom poštom ili telefonom.

Korisnici se pozivaju da pre nego što započnu rad u informacionom sistemu APR-a pročitaju instrukcije koje su izrađene u formi pravila, tehničkih, korisničkih i video uputstava, objavljene na internet stranici Agencije, u Registru finansijskih izveštaja, ističe se u saopštenju.

Ako ste propustili