Roditelji biraju online nastava ili školska klupa

Ministar prosvete Mlađen Šarčević izjavio je da će niži razredi osnovnih škola pohađaće nastavu u prepodnevnoj smeni, dok će učenici viših razreda u školu ići popodne. Časovi će trajati 30 minuta, đaci od prvog do četvrtog razreda ima će po četiri časa, od petog do sedmog pet, a osmi razred šest časova dnevno.

Uporedo sa časovima u školama počeće i online nastava, pa će roditelji moći da izaberu na koji način žele da im dete prati nastavu. Ovu mogućnost imaće roditelji čija deca idu u osnovnu školu. Međutim, sva ocenjivanja vršiće se u školi.

Sva odeljenja u kojima ima više od 15 učenika deliće se na dva dela. Jednoj učiteljici pola odeljenja dolaziće od osam do 11 sati, a druga polovina od 11 sati.

Roditelji neće moći da ulaze u školu, a sva komunikacija sa školom i nastavnicima obavljaće se onlajn. Takođe, obaveza roditelja biće da izmere temperaturu deteta pre polaska u školu.

Next Post

Građanske kuće u ulici Knez Mihailovoj br. 46, 48 i 50 u Beogradu

Уто авг 11 , 2020
Građanske kuće u ul. Knez Mihailovoj br. 46, 48 i 50 u Beogradu sagrađene su istovremeno, u periodu od 1869. do 1870. godine. Spadaju među prve podignute zgrade u novoprojektovanoj ulici po Regulacionom planu Emilijana Josimovića iz 1867. godine. Podeli na FacebookPodeli na Twitter